Residentie De Schelde

Cadzand-Bad, land aan zee

De zuidelijkste badplaats van Nederland is Cadzand. Hier vind je een 11 kilometer lang zandstrand, omgeven door de mooie Zeeuwse natuur. Met slikken, schorren en oude polders. Cadzand is bovendien bekend om zijn miljoenen jaren oude haaientanden, deze vind je hier gewoon langs het strand. Een zeef, een emmer en een schepje, meer heb je niet nodig voor urenlang strandplezier. Bij eb wandel je zo via het strand langs natuurgebied het Zwin, richting de chique Belgische badplaats Knokke.

De mooiste stranden van Zeeland

Flaneren bij zonsondergang op het goudgele strand van Cadzand. Wakker worden met uitzicht op het strand, of een hele middag slenteren langs de strandpaviljoens. Ontdek zelf waarom de uitgestrekte stranden van Zeeuws-Vlaanderen tot de mooiste en schoonste van Nederland behoren.

Op de fiets ontdek je Zeeuws-Vlaanderen van een andere kant, namelijk van de zeekant. Verschillende fietspaden liggen hier buitendijks. Met je neus in de frisse zeewind en uitzicht over het water. Je ziet de schorren en slikken aan je voorbij trekken terwijl je nog eens aanzet op de pedalen.

Culinair genieten

Op de grens van zee en land doen Zeeuwse chefs bijzondere, culinaire vondsten. Zilte, stoere producten en een eindeloze creativiteit. Hier wordt het menu gedicteerd door de seizoenen en het getij. Zeeuwse chefs werken het liefst met lokale producten. Logisch. Waarom verder kijken als het dichtbij zo goed, zo lekker en zo vers is? Dat ze hiermee hoge ogen gooien, sterkt onze Zeeuwse trots. Zeeuws-Vlaanderen heeft de grootste dichtheid aan sterrenrestaurants per inwoner van Nederland. Dat is natuurlijk niet voor niks. Alleen restaurants die uitblinken met een zeer goede keuken en een correcte bediening, ontvangen een Michelin ster.

Eten uit de Zee

Mosselen, oesters en onze eigen Oosterscheldekreeft. Je kunt niet in Zeeland zijn geweest zonder een mossel of oester geproefd te hebben. De vele visrestaurants in Zeeland hebben ze allemaal op het menu staan. Vers uit zee, zo op je bord. De unieke Oosterscheldekreeft vind je alleen hier. Het schaaldier heeft een uniek DNA omdat het afgezonderd in de Oosterschelde leeft. De smaak is zachter, dat proef je nergens anders dan in Zeeland.

Maar wacht, er is meer...

Wilt u meer weten over de verschillende appartementen die te koop zijn in Residentie De Schelde? Neem op uw gemak een kijkje in het overzicht van appartementen en torenappartementen mocht u met vragen zitten neem dan contact met ons op via onze contactpagina of bel rechtstreeks naar +31 (0) 115 618 344